Ilustracija (Pixabay)
Pileći paprikaš je jelo mađarskih korijena, koje obavezno moraju probati ljubitelji gulaša.
Ovisno o ukusima, može se napraviti pikantniji ili nešto blaži.
Sastojci:
Priprema:
Cijelo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine.
Nasjeckajte nasitno luk, češnjak, celer i mrkvu. Svježu papriku narežite na kockice.
U posudi zagrijte ulje pa dodajte luk, pirjajte ga 5 minuta te potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite pirjati dok povrće malo ne omekša.
Dodajte meso, kratko ga propirjajte, dodajte brašno, podlijte bijelim vinom. Zatim dodajte mljevenu crvenu papriku, začinite paprom i solju, ubacite lovorov list pa podlijte vodom tako da pokrije sve sastojke u posudi. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.
Dodajte sjeckanu rajčicu, poklopite i kuhajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano.
Za prilog skuhajte široke rezance, valjuške, palentu ili slani krumpir pa poslužite u dubokim tanjurima uz dodatak kiselog vrhnja.
Izvor: Pun kufer