KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pileći paprikaš - ako volite gulaš, ovo jelo obavezno morate probati

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Pileći paprikaš je jelo mađarskih korijena, koje obavezno moraju probati ljubitelji gulaša.

Ovisno o ukusima, može se napraviti pikantniji ili nešto blaži.

 

Sastojci:

  • 1 kg piletine
  • 2 glavice luka
  • 3-4 režnja češnjaka
  • 150 g korijena celera
  • 2 mrkve
  • 1 svježa paprika
  • 250 g sjeckane rajčice (konzervirane ili svježe)
  • 150 ml bijelog vina
  • 2 lovorova lista
  • 2 žličice mljevene slatke paprike
  • pola žličice mljevene ljute paprike
  • 1 žlica brašna
  • sol
  • papar
  • ulje
  • kuhani široki rezanci ili valjušci
  • kiselo vrhnje

 

Priprema:

Cijelo pile izrežite na komade ili koristite već narezane, vama omiljene komade piletine.

Nasjeckajte nasitno luk, češnjak, celer i mrkvu. Svježu papriku narežite na kockice.

U posudi zagrijte ulje pa dodajte luk, pirjajte ga 5 minuta te potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite pirjati dok povrće malo ne omekša.

Dodajte meso, kratko ga propirjajte, dodajte brašno, podlijte bijelim vinom. Zatim dodajte mljevenu crvenu papriku, začinite paprom i solju, ubacite lovorov list pa podlijte vodom tako da pokrije sve sastojke u posudi. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.

Dodajte sjeckanu rajčicu, poklopite i kuhajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano.

Za prilog skuhajte široke rezance, valjuške, palentu ili slani krumpir pa poslužite u dubokim tanjurima uz dodatak kiselog vrhnja.

Izvor: Pun kufer

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater