KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pašta sa slanim srdelama - fini brzinski ručak

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Ako volite slane srdele, umjesto da ih jedete same, možete ih i upotrijebiti za ovaj fini brzinski ručak.

Sastojci za 2 osobe:

  • 6 slanih srdela
  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • pršemula
  • 10 kapara
  • 25 dag tjestenine po izboru
  • sol
  • 4-5 cherry rajčica

Priprema:

Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu u koju ste dodali sol i žlicu maslinovog ulja.

Slane srdele očistite od kostiju i narežite na sitnije komade.

Na umjereno zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani češnjak, dodajte slane srdele i kapare i dinstajte ih na slaboj vatri uz stalno miješanje.

Kad je tjestenina gotova, ocijedite je, dodajte u umak od slanih srdela i pospite sitno sjeckanom pršemulom, pa sve dobro promiješajte da se tjestenina i umak sjedine.

Servirajte na tanjure i dodajte cherry rajčice za dekoraciju.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter