KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Neka se na Badnjak i na vašem stolu nađe riba. Donosimo jednostavni recept za svačiji džep - OSLIĆ IZ PEĆNICE

| Autor: Glas Istre
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Sastojci:

1 kg krumpira

1/2 kg oslića

Marinada za oslića:

2 do 3 češnja češnjaka, sok jednog limuna,1 dcl maslinovog ulja, malo ružmarina, peršin, sol, papar

Marinada za krumpir:

žlica slatke mljevene paprike, sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Najprije pripremite marinadu za oslića, odnosno sve sastojke pomiješajte i u marinadu stavite očišćenog oslića. Najbolje bi bilo da u marinadi odstoji preko noći, no i sat do dva u hladnjaku će biti dovoljno.

Dok se oslić marinira, pripremite krumpir. Ogulite ga, narežite na ploške i stavite kuhati. No, nemojte ga skuhati do kraja jer će se peći u pećnici s oslićem. Kad je napola skuhan, izvadite ga, ocijedite i začinite marinadom.

Posudu u kojoj ćete peći, obložite papirom za pečenje, posložite krumpir te na njega mariniranog oslića. Ostatke marinade prelijete preko svega te stavite peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter