Arhiva G. I.
Sastojci:
1 kg krumpira
1/2 kg oslića
Marinada za oslića:
2 do 3 češnja češnjaka, sok jednog limuna,1 dcl maslinovog ulja, malo ružmarina, peršin, sol, papar
Marinada za krumpir:
žlica slatke mljevene paprike, sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Najprije pripremite marinadu za oslića, odnosno sve sastojke pomiješajte i u marinadu stavite očišćenog oslića. Najbolje bi bilo da u marinadi odstoji preko noći, no i sat do dva u hladnjaku će biti dovoljno.
Dok se oslić marinira, pripremite krumpir. Ogulite ga, narežite na ploške i stavite kuhati. No, nemojte ga skuhati do kraja jer će se peći u pećnici s oslićem. Kad je napola skuhan, izvadite ga, ocijedite i začinite marinadom.
Posudu u kojoj ćete peći, obložite papirom za pečenje, posložite krumpir te na njega mariniranog oslića. Ostatke marinade prelijete preko svega te stavite peći na 180 stupnjeva oko 45 minuta.