foto Unsplash
Ako netko u vašoj obitelji ne voli tradicionalnu voćnu tortu, ovo bi mogao biti kompromis koji će zadovoljiti sve ukuse. Domaća torta je uvijek najbolja. Budući da ne sadrže dodatne konzervanse, stabilizatore i kemikalije, piše Novi list.
Zdravija je i unosi posebnu čaroliju u svaki dom. Spojite voće i čokoladu i uljepšajte popodneva u svom domu slatkim zalogajima.
Sastojci:
200g maslaca
200g šećera
100 g tamne čokolade
Rakija
1 žličica ekstrakta vanilije
250g grožđica
250g ribiza
100g suhih brusnica
100g suhih višanja
200g brašna
100g mljevenih badema
3 žlice kakaa
1 žličica začina za medenjake
3 jaja, tučena vilicom
Priprema:
Stavite maslac, šećer, čokoladu, rakiju, vaniliju i suho voće u veliku posudu. Lagano zagrijte, povremeno miješajući dok se sve ne otopi. Maknite s vatre.
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Slojem pergamenta za pečenje obložite duboki lim za torte, okruglim 20cm ili 18cm kvadratnim.
Pomiješajte brašno, bademe, kakao i začine. Umiješajte jaja u malo ohlađenu smjesu čokolade u loncu, a zatim smjesu brašna. Ulijte u pripremljeni lim i pecite 1 sat – 1 sat i 45 minuta. Ohladite u limu, a zatim ukrasite.