KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Nedjelja je i dajte si oduška - Čokoladna voćna torta

| Autor: Dijana Ljubanović
foto Unsplash

foto Unsplash


Ako netko u vašoj obitelji ne voli tradicionalnu voćnu tortu, ovo bi mogao biti kompromis koji će zadovoljiti sve ukuse. Domaća torta je uvijek najbolja. Budući da ne sadrže dodatne konzervanse, stabilizatore i kemikalije, piše Novi list.

Zdravija je i unosi posebnu čaroliju u svaki dom. Spojite voće i čokoladu i uljepšajte popodneva u svom domu slatkim zalogajima.

Sastojci:

200g maslaca

200g šećera

100 g tamne čokolade

Rakija

1 žličica ekstrakta vanilije

250g grožđica

250g ribiza

100g suhih brusnica

100g suhih višanja

200g brašna

100g mljevenih badema

3 žlice kakaa

1 žličica začina za medenjake

3 jaja, tučena vilicom

Priprema:

Stavite maslac, šećer, čokoladu, rakiju, vaniliju i suho voće u veliku posudu. Lagano zagrijte, povremeno miješajući dok se sve ne otopi. Maknite s vatre.

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Slojem pergamenta za pečenje obložite duboki lim za torte, okruglim 20cm ili 18cm kvadratnim.

Pomiješajte brašno, bademe, kakao i začine. Umiješajte jaja u malo ohlađenu smjesu čokolade u loncu, a zatim smjesu brašna. Ulijte u pripremljeni lim i pecite 1 sat – 1 sat i 45 minuta. Ohladite u limu, a zatim ukrasite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter