KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Lazanje od buče s umakom od gljiva

| Autor: Glas Istre
Tajadele s bučom i gljivama - Konoba Dišpet u Zajcima( Snimio Branko Biočić)

Tajadele s bučom i gljivama - Konoba Dišpet u Zajcima( Snimio Branko Biočić)


Recept za tagliatele od buče ili po našu lazanje, dobili smo od kuhara Elvisa Zulijanija. Jelo je vrlo omiljeno kod gostiju u njegovoj konobi Dišpet u Zajcima, mjestu između Pićna i Gračišća. Nudi ga u sklopu akcije "Jesen na pijatu". Ukoliko vas put nije naveo u njegovu konobu, pokušajte sami pripremiti ovo ukusnu tjesteninu uz umak od sezonskih gljiva.

Napominjem da smo sami naveli količine namirnica.

Sastojci:

600 g očišćene bundeve

800 – 900 g oštrog brašna

1 žlica soli

3 jaja

maslinovo ulje

Postupak:

Ispečemo buču u pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta. Zatim propasiramo, dodajemo brašno, jaja, sol, maslinovo ulje i od toga napravimo smjesu. Od smjese izradimo tajadele, odnosno lazanje. Umak pripremimo tako što pirjamo razne vrste gljiva, dodamo češnjaka, polijemo s vinom i temeljcem koji smo prethodno napravili od buče. Zajedno pirjamo 15 minuta. Dodamo kuhane tajadele, tj. lazanje i ukrasimo rikolom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter