KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kremasta tjestenina s piletinom koja se priprema u jednom loncu!

| Autor: Glas Istre

Smanjite nered u kuhinji i pripremite ručak u samo jednom loncu. Zadovoljna.hr vam otkriva recept za kremastu tjesteninu s piletinom koja će oduševiti sve generacije.

SASTOJCI (2 DO 4 OSOBE):

400 grama tjestenine

100 grama naribanog sira

1 litra mlijeka

½ litre temeljca po želji

1 manji luk

½ kilograma pilećih prsa

sol i par po želji

biljno ulje za pirjanje

PRIPREMA:

U srednje velikom loncu ili tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepržite piletinu narezanu na kocke otprilike iste veličine.

Kada piletina dobije zlatnosmeđu boju, izvadite je iz lonca, a na preostaloj masnoći prepirajte luk.

Omekšali luk podlijte mlijekom i temeljcem pa u tekućinu stavite sušenu tjesteninu.

U lonac vratite piletinu.

Kada tekućina zavrije, kuhajte sve zajedno oko 10 minuta odnosno dok se tjestenina ne skuha.

Povremeno pomiješajte da se sastojci ne zalijepe za dno.

Pred kraj kuhanja dodajte naribani sir i sve zajedno dobro promiješajte. Posolite i popaprite po želji.

Poslužite uz sezonsku salatu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter