KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavno, jeftino, brzo i fino - drobljenac od jabuka

| Autor: Portal Glas Istre
Ilustracija (Pixabay.com)

Ovaj tipični engleski desert, originalnog naziva apple crumble, idealan je za svaku priliku - od elegantnijih prigoda kad želite gostima servirati kolač svakom u zasebnoj zdjelici, do savršenog deserta koji ostaje topao i nekoliko sati nakon pečenja.

Priprema je vrlo jednostavna i brza, a rezultat - jako fin.

Zahtjevnost pripreme: jednostavno

Sastojci za 6 osoba:

Nadjev

  •    5 srednjih jabuka
  •    3 žlice šećera
  •    5 dag maslaca
  •    aroma vanilije
  •    malo cimeta
  •    naribana limunova ili narančina korica
  •    jušna žlica ruma

Tijesto

  •    15 dkg oštrog brašna
  •    10 dkg maslaca izrezanog na listiće
  •    5 dkg šećera
  •    1 žlica meda
  •    5 dag grubo sjeckanih oraha
  •    aroma vanilije

 

Priprema:

Nasjeckane jabuke, šećer, maslac, vaniliju, cimet, koricu agruma i žlicu ruma stavite u tavu te pustite da jabuke omekšaju i puste sok.

Tijesto umijesite ručno, pa ga potom razmrvite dlanovima.

U vatrostalne posudice stavite nadjev i po njemu pospite izmrvljeno tijesto.

Kad ste tako složili svu smjesu, stavite u pećnicu i pecite dvadesetak minuta na 180 stupnjeva.

Prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu.

Servirajte u zdjelicama u kojima ste pekli kolač.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom