KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavno i superukusno - paprike pečene u pećnici

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ovaj jednostavan recept idealan je za ljeto, jer, osim što je jako ukusno i brzo se sprema - ovako pripremljene paprike odlične su i nakon nekoliko dana.

Sastojci:

  • Rog paprike
  • Maslinovo ulje
  • Peršin
  • Češnjak

Priprema:

Cijele ili narezane na polovice, paprike položite na pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok ne potamne.

Izvadite ih iz pećnice, pustite da se ohlade, odstranite im kožicu i očistite od sjemenki.

U posebnoj posudi promiješajte maslinovo ulje, sitno nasjeckan peršin i češnjak, i prelijte time pečene paprike.

Ako vam ostane viška, možete ih spremiti u hladnjak - odlične su i jako ukusne i nakon nekoliko dana.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter