KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavno, brzo i fino - spaghetti "Cacio e pepe"

| Autor: Chef Andrija TOMIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Na portalu Glasa Istre donosimo vam i recepte chefova kuhinje - a ovaj recept donosi vam chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić. 

Sastojci 4 osobe:

  • 480 g špageta
  • 300 g sira Pecorino romano ili neki drugi tvrdi ovčji sir
  • 80 g maslaca
  • 0.5 dcl maslinovog ulja
  • 30 g grubo mljevenog papra
  • 50 g soli

 

Priprema:

Dok se kuhaju špageti, (vodu od kuhanja nakon kuhanja sačuvati), u poluzagrijanu tavu dodamo maslinovo ulje, maslac i naribani ovčji sir, sve zajedno miješamo dok se sir ne rastopi.

Kada smo skuhali paštu ubacimo ju u tavu s otopljenim sirom, dodamo ostatak vode u kojoj smo kuhali istu, pojačamo vatru i kuhamo 2 do 3 minute kako bi se sve sjedinilo.

Dobar tek!

Foto

Chef kuhinje Andrija Tomić

Restoran Sopravento

Marina Pomer

Pomer 26a 52203 Medulin 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama