KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavni recept za odličan desert - rolada s jabukama

| Autor: Glas Istre
foto Pixabay

foto Pixabay


Sastojci:
400 g jabuka
250 ml bjelanjaka (cca 8 jaja)
200 g šećera
50 g mljevenih badema
2 čajne žličice bijelog vinskog octa
2 čajne žličice kukuruznog škroba
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
cimet u prahu i šećer po želji za posipanje jabuka
badem u listićima za posipanje rolade
šećer u prahu za posipanje rolade

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Operite jabuke, naribajte ih na krupno u zdjelu i ocijedite višak vode.

3. Ocijeđene naribane jabuke ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje. Pospite mljevenim cimetom i šećerom po želji. Utisnite ih u lim za pečenje.

4. U čistoj zdjeli umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, postepeno dodajući 200 grama šećera. Pažljivo umiješajte ocat, kukuruzni škrob, ekstrakt vanilije i mljevene bademe.

5. Dobivenu masu stavite preko jabuka, zagladite lopaticom i pospite ploškama badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva dok ne porumeni otprilike 10 do 12 minuta.

6. Nakon pečenja na vruću roladu stavite papir za pečenje, a na njega postavite rešetku.Roladu brzo, ali pažljivo preokrenite na drugu stranu.

7.
Dok su jabuke još topleuz pomoć papira pažljivo zamotajte kolač u roladu, i pustite da se ohladi. Uklonite papir i pošećerite šećerom u prahu prije posluživanja.

Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater