KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Jednostavne namirnice, vrhunsko jelo: PAŠTA SA ZAPEČENIM FETA SIROM I RAJČICOM

| Autor: Glas Istre
Jelo koje morate probati

Jelo koje morate probati


SASTOJCI:

450 grama sitne tjestenine po želji (penne, farfalle, rigatoni...)

500 grama cherry rajčica

200 grama feta sira

2 režnja češnjaka

1 šaka lišća svježeg bosiljka

1 dl maslinova ulja

sol i papar

PRIPREMA:

Operite rajčice, stavite ih u protvan za pečenje, zalijte maslinovim uljem, posolite, popaprite i na sredinu stavite fetu u jednom komadu koju potom još malo poškropite maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada su rajčice i sir pečeni, izvadite ih iz pećnice, dodajte sitno nasjeckani češnjak i bosiljak te sve promiješajte. Ubacite u protvan skuhanu tjesteninu, još malo promiješajte kako biste je sjedinili s ostalim sastojcima i zatim poslužite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter