Jelo koje morate probati
SASTOJCI:
450 grama sitne tjestenine po želji (penne, farfalle, rigatoni...)
500 grama cherry rajčica
200 grama feta sira
2 režnja češnjaka
1 šaka lišća svježeg bosiljka
1 dl maslinova ulja
sol i papar
PRIPREMA:
Operite rajčice, stavite ih u protvan za pečenje, zalijte maslinovim uljem, posolite, popaprite i na sredinu stavite fetu u jednom komadu koju potom još malo poškropite maslinovim uljem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.
Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada su rajčice i sir pečeni, izvadite ih iz pećnice, dodajte sitno nasjeckani češnjak i bosiljak te sve promiješajte. Ubacite u protvan skuhanu tjesteninu, još malo promiješajte kako biste je sjedinili s ostalim sastojcima i zatim poslužite.