Ilustracija (Arhiva)
S toplijim vremenom svima nam paše nešto laganija hrana - a ovdje vam donosimo jednostavan recept, za koji nećete potrošiti puno novca, a opet ćete ukućani iznenaditi vrlo ukusnim i laganim ručkom.
Ovaj recept možete prilagoditi svom ukusu - umjesto mozzarelle, možete na primjer staviti ribanu gaudu ili neki drugi sir, a sastojke za punjenje tikvica možete prilagoditi svojoj vlastitoj recepturi, ukusu ili pak - onome što imate u frižideru.
Sastojci:
Priprema:
Ispecite paprike, ogulite kožicu, maknite peteljke i očistite od sjemenki, te ih narežite na kockice.
Tikvice operite i odrežite im peteljke, uzdužno ih prerežite pa žlicom izdubite unutrašnjost (spremite sa strane, trebat će vam za kasnije!) da napravite udubinu u koju ćete staviti "punjenje".
Mozzarellu narežite na kockice, pomiješajte s nasjeckanom pečenom paprikom i pancetom, dodajte malo soli i papra i sve dobro izmiješajte. U to umiješajte dio tikvice koji vam je ostao kad ste izdubili sredinu, koji ste prethodno zgnječili viljuškom.
Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažite tikvice i pecite ih u zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 40 minuta.
Dobar tek!