KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavan, jeftin, ukusan i lagan ručak - punjene tikvice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

S toplijim vremenom svima nam paše nešto laganija hrana - a ovdje vam donosimo jednostavan recept, za koji nećete potrošiti puno novca, a opet ćete ukućani iznenaditi vrlo ukusnim i laganim ručkom.

Ovaj recept možete prilagoditi svom ukusu - umjesto mozzarelle, možete na primjer staviti ribanu gaudu ili neki drugi sir, a sastojke za punjenje tikvica možete prilagoditi svojoj vlastitoj recepturi, ukusu ili pak - onome što imate u frižideru.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 2 pečene crvene rog paprike
  • 2 mozzarella sira
  • na sitno nasjeckana panceta
  • malo vlasca
  • sol
  • papar

Priprema:

Ispecite paprike, ogulite kožicu, maknite peteljke i očistite od sjemenki, te ih narežite na kockice.

Tikvice operite i odrežite im peteljke, uzdužno ih prerežite pa žlicom izdubite unutrašnjost (spremite sa strane, trebat će vam za kasnije!) da napravite udubinu u koju ćete staviti "punjenje".

Mozzarellu narežite na kockice, pomiješajte s nasjeckanom pečenom paprikom i pancetom, dodajte malo soli i papra i sve dobro izmiješajte. U to umiješajte dio tikvice koji vam je ostao kad ste izdubili sredinu, koji ste prethodno zgnječili viljuškom.

Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažite tikvice i pecite ih u zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 40 minuta.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum