KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA JAPANSKA POSLASTICA Isprobajte dorayaki - sočne i mekane palačinke koje osvajaju okusom

| Autor: Portal NoviList.hr
(Foto: Instagram)

(Foto: Instagram)


Isprobajte jednostavni recept za tradicionalne japanske palačinke 

Recept za najfiniji desert stiže nam iz Zemlje izlazećeg sunca: pahuljaste i mekane dorayaki palačinke tradicionalna su japanska poslastica koja se servira uz čaj. Palačinke se najčešće pune crvenim grahom, no bit će jednako ukusne pripremite li ih s vašim omiljenim namazom. Isprobajte palačinke na malo drugačiji način – oduševit će vas okusom!

Sastojci:

4 jaja

140 g šećera

2 žlice meda

160 g brašna

žličica praška za pecivo

2 žlice vode

žličica ulja

Priprema:

1. U većoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i med i umutite pjenjačom. Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Prebacite u hladnjak na 15 minuta, a zatim izvadite i dodajte žlicu do dvije vode.

2. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, papirnati ručnik umočite u ulje i premažite tavu. Za jednu palačinku trebat će vam tri žlice smjese. Kad se na površini počnu stvarati mjehurići, okrenite palačinku i pecite 20- 30 sekundi. Prebacite na tanjur i prekrijte suhom krpom ili papirnatim ručnikom. Ponovite postupak, dok ne iskoristite svu smjesu.

3. Palačinku premažite namazom po želji i poklopite drugom.

@giallozafferano

kristal_foodie

Izvor

Foto: Instagram

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter