Idealno hladno predjelo ili pak zalogajčić za večernje druženje jesu Jaja Casino - vrlo su jednostavna za pripremu, te za njihovu pripremu nećete potrošiti puno novca
A kad ih lijepo izaranžirate na tanjuru - izgledati će poput kakvog pomno pripremanog specijaliteta.
Sastojci 3 osobe
Priprema:
U zaključalu vodu stavite jaja i kuhajte ih desetak minuta (da budu kuhana na tvrdo).
Kad su skuhana, sačekajte da se malo ohlade, očistite ih, prepolovite i izvadite žumanjke.
Bjelanjke operi pod mlazom vode i osušite.
Od žumanjaka napravite kremu - stavite u posudu žumanjke, žlicu senfa, žlicu majoneze, 100 g maslaca, dodajte sol i papar te očišćene slane srdele, i sve umutite štapnim mikserom.
Tako spremljenu smjesu stavite u kuharsku "špricu" i napunite njome polovice bjelanjaka.
Ukrasite kaparima i posložite na tanjur.
Kao podlogu na tanjur možete staviti kuhanu rižu, ili pak malo kukuruza, cherry rajčica, nekoliko feta fine šunke ili pršuta, pistacije… uglavnom, podlogu prepuštamo vašoj kreativnosti.
Dobar tek!