KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Hrskavi i supersočni pohani fileti pilećih prsa

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Ako volite pohanu piletinu, obavezno morati probati ovaj recept - priprema je izuzetno jednostavno, a rezultat - supersočni i hrskavi pohani fileti pilećih prsa.

Sastojci:

  • 500 g tanko narezanog pilećeg filea
  • 4 žlice brašna
  • 2 žlice gustina
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 2 česna sitno nasjeckanog češnjaka (ili češnjak u prahu)
  • 1 žličica Vegete
  • sol
  • papar
  • 1 dcl tekućeg jogurta
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Priprema:

Pileće filete lagano posolite sa svake strane.

U većoj zdjeli pomiješajte brašno, gustin, crvenu papriku, češnjak, Vegetu, papar, jaje i jogurt - miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka.

Pileće filete ravnomjerno uronite u smjesu, pa stavite da odleži u hladnjaku minimalno 30 minuta.

Nakon 30-ak minuta (ili više), izvadite zdjelu s piletinom, i pirunom vadite filete (nemojte otresati smjesu s fileta) i uvaljajte ih u krušne mrvice.

Stavite u dublju tavu na dobro zagrijano ulje, i pecite sa svake strane oko pet minuta dok ne dobije rumenu boju.

Pečene filete izvadite na kuhinjske ubruse, da se upije višak masnoće.

Servirajte uz prilog po želji - možete izabrati povrće poput kuhane brokule ili pak pomfrit.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter