(Snimila Tea Tidić)
Ako volite pohanu piletinu, obavezno morati probati ovaj recept - priprema je izuzetno jednostavno, a rezultat - supersočni i hrskavi pohani fileti pilećih prsa.
Sastojci:
Priprema:
Pileće filete lagano posolite sa svake strane.
U većoj zdjeli pomiješajte brašno, gustin, crvenu papriku, češnjak, Vegetu, papar, jaje i jogurt - miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka.
Pileće filete ravnomjerno uronite u smjesu, pa stavite da odleži u hladnjaku minimalno 30 minuta.
Nakon 30-ak minuta (ili više), izvadite zdjelu s piletinom, i pirunom vadite filete (nemojte otresati smjesu s fileta) i uvaljajte ih u krušne mrvice.
Stavite u dublju tavu na dobro zagrijano ulje, i pecite sa svake strane oko pet minuta dok ne dobije rumenu boju.
Pečene filete izvadite na kuhinjske ubruse, da se upije višak masnoće.
Servirajte uz prilog po želji - možete izabrati povrće poput kuhane brokule ili pak pomfrit.
Dobar tek!