Iskoristite sezonu tikvica i pripremite brzinsko jelo koje vam može poslužiti kao prilog mesu, ali i kao lagani ručak ili večera u kojoj će uživati cijela obitelj.
Sastojci:
2 šalice naribanih tikvica
2 veća jaja
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
½ šalice brašna
¼ šalice naribanog parmezana
½ žličice praška za pecivo
½ žličice soli
malo origana
¼ šalice biljnog ulja
Priprema:
1. Naribajte tikvice, posolite i ostavite 20- ak minuta u hladnjaku, a zatim ocijedite višak vode rukama i posušite papirnatim ručnikom. Jaja kratko izmutite i dodajte tikvicama skupa s nasjeckanim češnjakom. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, parmezan, prašak za pecivo, sol i origano, a zatim umiješajte u posudu s tikvicama te sjedinite i oblikujte polpete.
2. U većoj tavi zagrijte ulje i kratko popržite s obje strane. Papirnatim ručnikom ocijedite višak masnoće. Poslužite uz umak od rajčica ili s kiselim vrhnjem u koje ste dodali nekoliko žlica majoneze, papar i malo češnjaka u prahu.