KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fantastične polpete od tikvica gotove u tren oka

| Autor: Portal NoviList.hr

Iskoristite sezonu tikvica i pripremite brzinsko jelo koje vam može poslužiti kao prilog mesu, ali i kao lagani ručak ili večera u kojoj će uživati cijela obitelj.

Sastojci:

2 šalice naribanih tikvica

2 veća jaja

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

½ šalice brašna

¼ šalice naribanog parmezana

½ žličice praška za pecivo

½ žličice soli

malo origana

¼ šalice biljnog ulja

 

Priprema:

1. Naribajte tikvice, posolite i ostavite 20- ak minuta u hladnjaku, a zatim ocijedite višak vode rukama i posušite papirnatim ručnikom. Jaja kratko izmutite i dodajte tikvicama skupa s nasjeckanim češnjakom. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, parmezan, prašak za pecivo, sol i origano, a zatim umiješajte u posudu s tikvicama te sjedinite i oblikujte polpete.

2. U većoj tavi zagrijte ulje i kratko popržite s obje strane. Papirnatim ručnikom ocijedite višak masnoće. Poslužite uz umak od rajčica ili s kiselim vrhnjem u koje ste dodali nekoliko žlica majoneze, papar i malo češnjaka u prahu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter