(Snimila Lara Bagar)
Slastičarska krema: 450 gr mlijeka, 75 gr šećera, 5 žumanjaka, 50 gr gustina jedna mahuna vanilije
Zakuhati mlijeko sa vanilijom, izmiješati žumanjke i šećer, a potom umiješati gustin. U zakuhalo mlijeko dodati mješavinu žumanjka i nastaviti kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Prhko tijesto: 500 gr brašna, 270 gr maslaca, 200 gr šećera u prahu, 4 žumanjka, 15 gr maslinovog ulja
U miješalici pljeskariti brašno i maslac, potom dodati šećer i mješavinu jaja s uljem. Izvaditi tijesto iz miješalice i odložiti u hladnjak 60 minuta.
Smjesa od đumbira i mrkve: 100 gr suncokretovog ulja, 100 gr maslinovog ulja, 200 gr šećera u prahu, 160 gr brašna, 200 gr jaja, 8 gr praška za pecivo, 150 gr ribane mrkve, 50 gr brašna od badema, 4 gr đumbira, 150 gr listića badema, šećer u prahu i listići badema za posipanje.
Mutilicom u izmiješane praškove umiješati jaja, ulja, a potom mrkvu i ribani đumbir.
Priprema: Razvaljati prhko tijesto na debljinu od 4 mm. Obložimo prethodno zamašćen kalup za tortu i položimo na dno malo slastičarske krene (hladne). Uliti smjesu od mrkve, posipati listićima badema i šećerom u prahu i peći na 180. Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa i posipati šećerom u prahu.