KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Croissant s Nutellom

| Autor: Dijana Ljubanović
FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Sastojci:

1 kg brašna

1 kockica svježeg kvasca

1 čaša jogurta

300 ml mlijeka

1 jaje

2 žumanjka

250 g maslaca

2 žlice šećera

malo soli

Za premaz:

50 ml mlijeka

1 žumanjak

100 g šećera u prahu za posipanje

150 g Nutelle

U mlakom mlijeku rastopite kvasac s malo šećera i ostaviti da se digne. U posudu sipajte brašno, jogurt, jaje, šećer i sol te dodajte kvasac. Zamijesite tijesto, pokrijte ga i ostavite ga na toplom kako bi se masa udvostručila. Potom tijesto podijelite u 9 ili 10 jednakih dijelova, te svaki razvaljajte na veličinu tanjura.

Složite i jedan po jedan komad tijesta na drugi i premažite maslacem. Zadnji komad se na premazuje. Ovako složeno tijesto ostavite oko sat vremena da odstoji, upije maslac i postane još izdašnije.

Nakon što prođe sat vremena razvaljajte tijesto, režite ga u trokutiće i premažite Nutellom. Zarolane kroasane premažite smjesom žumanjka s malo mlijeka. Pecite ih u pećnici na 180 stupnjeva dok ne porumene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter