FOTO/Unsplash
Sastojci:
1 kg brašna
1 kockica svježeg kvasca
1 čaša jogurta
300 ml mlijeka
1 jaje
2 žumanjka
250 g maslaca
2 žlice šećera
malo soli
Za premaz:
50 ml mlijeka
1 žumanjak
100 g šećera u prahu za posipanje
150 g Nutelle
U mlakom mlijeku rastopite kvasac s malo šećera i ostaviti da se digne. U posudu sipajte brašno, jogurt, jaje, šećer i sol te dodajte kvasac. Zamijesite tijesto, pokrijte ga i ostavite ga na toplom kako bi se masa udvostručila. Potom tijesto podijelite u 9 ili 10 jednakih dijelova, te svaki razvaljajte na veličinu tanjura.
Složite i jedan po jedan komad tijesta na drugi i premažite maslacem. Zadnji komad se na premazuje. Ovako složeno tijesto ostavite oko sat vremena da odstoji, upije maslac i postane još izdašnije.
Nakon što prođe sat vremena razvaljajte tijesto, režite ga u trokutiće i premažite Nutellom. Zarolane kroasane premažite smjesom žumanjka s malo mlijeka. Pecite ih u pećnici na 180 stupnjeva dok ne porumene.