KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Čokoladne palačinke punjene nadjevom od jagoda

| Autor: Glas Istre

Maksimalno iskoristite sezonu jagoda i isprobajte ovaj recept za palačinke punjene ovim omiljenim sezonskim voćem. Ove palačinke čokoladnog okusa sadrže kakao i zato se još bolje slažu s slatko-kiselim jagodama, preporuča zadovoljna.hr.

SASTOJCI ZA 8-10 PALAČINKI:

2 jaja

2 velike žlice šećera

1 velika žlica kakaa

1 prstohvat soli

120 grama glatkog brašna

50 grama maslaca

2 dcl mlijeka

1 dcl vode

SASTOJCI ZA NADJEV OD JAGODA:

300 grama jagoda

3 dcl kiselog vrhnja

2 velike žlice šećera

Prvo pripremite smjesu za palačinke koja mora kasnije mora mirovati barem sat vremena kako bi se svi sastojci povezali. Palačinke će biti ljepše i svilenkastije zbog stajanja smjese, a također će se i lakše peći. Otopite maslac i rashladite ga malo. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kakao. Cijela jaja miksajte ili ručno miješajte sa šećerom i soli. Dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Zatim u zdjelu dodajte mješavinu brašna i kakaa, dobro promiješajte i zatim u par navrata dodajte mlijeko i vodu. Dobro promiješajte kako biste se riješili eventualnih grudica. Ostavite smjesu u hladnjaku na minimalno sat vremena. Smjesu slobodno možete pripremiti i dan prije pečenja.

Odstranite peteljke s jagoda i operite ih. Narežite jagode na manje komade, stavite ih u posudu, posipajte s dvije žlice šećera, dobro pomiješajte i ostavite ih tako oko 30 minuta da puste sok. Nakon toga u jagode dodajte kiselo vrhnje, sjedinite sve i vratite u hladnjak.

Palačinke klasično ispecite na tavi. Kad se palačinke ohlade, u svaku stavite malo nadjeva s jagodama, po želji ih složite u trokut ili klasično smotajte i poslužite.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater