KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Carsko meso s povrćem - jednostavan recept za poprilično jeftin i zasitan ručak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako ste se zaželjeli "konkretne" hrane, danas vam donosimo jednostavan recept za pravu gozbu. Sastojci su poprilično jeftini, a za pripremu će vam trebati oko dva sata. Ako želite, možete ubaciti još povrća po izboru.

Sastojci za 6 osoba:

  • 1 kg krumpira
  • 4 mrkve
  • 1 kapula
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 1 žlica crvene mljevene paprike
  • 1,5 kg carskog mesa
  • lovorov list
  • maslinovo ulje

Priprema:

Pomiješajte nasjeckani češnjak, mljevenu crvenu papriku, sol i papar u većoj zdjeli pa smjesu pomiješajte s narezanim mesom. Maslinovim uljem obilno premažite posudu za pečenje.

Stavite u nju meso pa ga pecite u pećnici oko sat vremena na 180°C.

Krumpir narezan na kolutiće i narezanu mrkvu napola skuhajte. Izvadite carsko meso iz posude za pečenje, u nju stavite napola kuhano povrće, narezan luk, lovorov list i na to poslažite meso.

Pecite još sve oko 25 minuta u pećnici ili dok ne omekša.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom