Lijepo vrijeme svih nas mami da očistimo roštilj i s dobrom probranom ekipom uživamo u dobroj hrani.
No, koliko god jednostavno izgleda ispeći meso na roštilju, ipak valja upotrijebiti pokoji kulinarski trik.
Donosimo vam recepturu slavnog Gordona Ramsaya za rebra na roštilju, a za njihov karakterističan slatkasto-kiselkasti okus zaslužni su javorovov sirup ili med, te sok od jabuka. Volite li pikantno, količinu čilija možete i udvostručiti.
Najbolje je svinjska rebarca staviti u marinadu minimalno tri sata prije pečenja, a optimalno preko noći
Evo i recepture za marinadu.
Marinada za 1 kg svinjskih rebarca:
Sastojke za marinadu stavite u zdjelu i dobro pomiješajte. Dodajte rebra te ih obložite smjesom. Ostavite da odstoji tri sata ili tijekom noći uz povremeno okretanje.
Rebra poslažite na rešetku ispod koje je lim.
U lim ulijte 2,5 dcl vode i ostavite rebra da se peku 20-ak minuta pa ih okrenite i ostavite još 15-20 minuta. Pazite kako se ne bi prepekla.
Poslužite s umakom hoi sin i slatkim čili-umakom.
Ako u kući nemate gore navedene sastojke, marinadu možete napraviti i ovako:
Marinada za 1 kg svinjskih rebarca:
Postupak pripreme je jednak kao i za gore navedenu marinadu.
Dobar tek!