KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Budite majstor(ica) roštilja – isprobajte rebra na roštilju po receptu slavnog Gordona Ramsaya

| Autor: Glas Istre

Lijepo vrijeme svih nas mami da očistimo roštilj i s dobrom probranom ekipom uživamo u dobroj hrani.

No, koliko god jednostavno izgleda ispeći meso na roštilju, ipak valja upotrijebiti pokoji kulinarski trik.

Donosimo vam recepturu slavnog Gordona Ramsaya za rebra na roštilju, a za njihov karakterističan slatkasto-kiselkasti okus zaslužni su javorovov sirup ili med, te sok od jabuka. Volite li pikantno, količinu čilija možete i udvostručiti.

Najbolje je svinjska rebarca staviti u marinadu minimalno tri sata prije pečenja, a optimalno preko noći

Evo i recepture za marinadu.

 

Marinada za 1 kg svinjskih rebarca:

  • 2 žličice kineske smjese od pet začina
  • 150 ml umaka hoi sin
  • 2 žlice kečapa
  • 3 žlice rižina vina ili sherryja
  • ½ žličice soli
  • žlica svježe naribanog đumbira

 

Sastojke za marinadu stavite u zdjelu i dobro pomiješajte. Dodajte rebra te ih obložite smjesom. Ostavite da odstoji tri sata ili tijekom noći uz povremeno okretanje.

Rebra poslažite na rešetku ispod koje je lim.

U lim ulijte 2,5 dcl vode i ostavite rebra da se peku 20-ak minuta pa ih okrenite i ostavite još 15-20 minuta. Pazite kako se ne bi prepekla.

Poslužite s umakom hoi sin i slatkim čili-umakom.

 

Ako u kući nemate gore navedene sastojke, marinadu možete napraviti i ovako:

Marinada za 1 kg svinjskih rebarca:

  • 2 dcl alkoholnog octa
  • 2 dcl soka od jabuka
  • 150 g šećera
  • ½ žlica čilija (ako volite intenzivniji okus, dodajte više)
  • 5 g senfa
  • 5 g meda ili javorova sirupa
  • 200 g umaka od rajčice ili kečapa

 

Postupak pripreme je jednak kao i za gore navedenu marinadu.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater