KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzo, jednostavno, sočno - mesna pita

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Za tijesto:

20 dag brašna

20 dag kiselog vrhnja

2 jaja

1 dl mlake vode

2 žličice praška za pecivo

3 žlice ulja

žličica soli

Za mesni umak:

60 dag mljevenog mesa

1 luk

1 žličica mljevene crvene paprike

vegeta, sol, papar (po želji)

15 dag naribanog sira trapista (gouda ili neki slični)

Priprema:

Na malo ulja pirjati nasjeckani luk, dodati meso pa ga uz miješanje kratko prepržiti. Začiniti po želji paprom, soli i vegetom, dodati mljevenu crvenu papriku, podliti s malo vode i pirjati 15-tak minuta. Na kraju umiješati polovicu ribanog sira.

Za tijesto mutiti pjenjačom jaja, dodati ulje i vrhnje pa postepeno dodavati brašno, vodu, sol i prašak za pecivo. Miješati dok se ne dobije ujednačena glatka masa nešto gušća nego za palačinke.

Polovicu tijesta rasporediti po nauljenom i pobrašnjenom limu (ili vatrostalnoj posudi) pa staviti u zagrijanu pećnici na 180? na nekih 10-tak minuta. Izvaditi iz pećnice, rasporediti mesni umak, preliti ostatkom tijesta, posipati ostatkom sira i vratiti u pećnicu da se zapeče do kraja i dok lijepo ne porumeni. (oko 25-30 min)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter