KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Bez šećera i konzervansa - DOMAĆI DŽEM OD JAGODA

| Autor: Glas Istre

Sezona je jagoda, a osim u svježem izdanju, ove crvene slatkice neodoljive su i u džemu. Po preporuci portala zadovoljna.hr donosimo recept za domaći džem od jagoda koji ne sadrži ni šećer ni konzervanse, a toliko ga je lako napraviti da će uspjeti i početnicima u kuhinji.

SASTOJCI:

- 1 kg jagoda

- 60 ml limunova soka

- 3 žličice naribane korice limuna

- 70 g meda

PRIPREMA:

Očišćene jagode usitniste ili ih pasirajte, a zatim ih stavite u dublju posudu.

Dodajte ostale sastojke: naribanu koricu limuna, sok od limuna i med. Dobro promiješajte i stavite kuhati na srednje jakoj vatri uz često miješanje.

Kada je smjesa dovoljno gusta, odnosno kada se pojave balončići, nakon otprilike 35 do 45 minuta kuhanja, džem je gotov i nakon hlađenja spreman za konzumaciju.

Džem čuvajte u hladnjaku i pojedite ga unutar dva tjedna. S obzirom na to da ne sadrži šećer koji inače služi kao prirodni konzervans, sklon je kvarenju ako se ne drži na hladnom mjestu i ne pojede u što kraćem roku.

Džem od jagoda savršeni je nadjev za palačinke, pa isprobajte i recept za palačinke mekane kao duša koji uvijek uspijeva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter