KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Sastojci

16 pilećih krilca

1 režanj češnjaka

70 ml slatko-ljutog umaka

10 g maslaca

sol

U lonac ulijemo vode, stavimo sito, na sito stavimo batke pilećih krilca, posudu poklopimo i kad zakuha kuhamo 15-tak minuta.

U ugrijanu grill tavu ulijemo maslinovo ulje i stavimo kuhanu piletinu da se preprži sa svih strana.

Preko piletine protisnemo režnjeve češnjaka.

Čim češnjak počne puštati miris ulijemo slatko kiseli umak i pričekamo da zakuha.

Kad je umak gotov ugasimo vatru, i dodamo kockice maslaca dok se ne rastope i povežu. Krilca serviramo na tanjure i pokapamo umakom.

Izvor: Finirecepti.net.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter