File brancina u škartocu (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno)
Sastojci:
Priprema:
Brancin očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Odvojite filete. Komorač očistite, narežite na ploške.
Krumpir očistite, operite i narežite julien (tanke štapiće veličine šibice), isto kao i tikvice
Uzmite papira za pečenje, pa na njega položite začinjeno povrće i brancin, pored ribe stavimo oljuštenu i posoljenu rajčicu.
Po ribi poprskamo maslinovo ulje.
Ribu s povrćem dobro zamotajte, stavite na lim za pečenje i pecite na 200 °C 20 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoje nekoliko minuta.
Posluživanje: Kad se paketić otvori pospite ribu s natrganim grančicama komorača i poslužite
Savjet: Umjesto fileta možete upotrijebiti i cijelu ribu
Dobar tek!
Recepte su, pod vodstvom svojih stručnih učitelja i mentora Sandre Živolić, Tihomira Horvata, Franje Milotića i Silvie Cah, pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno ove godine je proslavila 70. godišnjicu strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.
Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.
Svake nedjelje ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, mentori i učenici donose razne recepte, među kojima su i klasici kulinarstva i slastičarstva kao i novi originalni recepti.
Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline" i "Jela s likovnih djela", a ovih dana izlazi i "Kako je dela nono, tako to dela unuk".
Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/.