GASTRO SPECIJAL NEDJELJOM

IZ KULINARSKOG LABORATORIJA ROVINJSKE STRUKOVNE ŠKOLE: File brancina u škartocu

| Autor: Sandra Živolić
File brancina u škartocu  (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno)

File brancina u škartocu (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno)


Sastojci:

  • 150 g očišćenog brancina (file)
  • 70 g krumpira
  • 20 g korijena koromača
  • 20 g tikvice
  • 1 rajčica (ili pelat)
  • sol
  • maslinovo ulje

 

Priprema:

Brancin očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Odvojite filete. Komorač očistite, narežite na ploške.

Krumpir očistite, operite i narežite julien (tanke štapiće veličine šibice), isto kao i tikvice

Uzmite papira za pečenje, pa na njega položite začinjeno povrće i brancin, pored ribe stavimo oljuštenu i posoljenu rajčicu.

Po ribi poprskamo maslinovo ulje.

Ribu s povrćem dobro zamotajte, stavite na lim za pečenje i pecite na 200 °C 20 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoje nekoliko minuta.

Posluživanje: Kad se paketić otvori pospite ribu s natrganim grančicama komorača i poslužite

Savjet: Umjesto fileta možete upotrijebiti i cijelu ribu

Dobar tek!

Recepte su, pod vodstvom svojih stručnih učitelja i mentora Sandre Živolić, Tihomira Horvata, Franje Milotića i Silvie Cah, pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno ove godine je proslavila 70. godišnjicu strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.

Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.

Svake nedjelje ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, mentori i učenici donose razne recepte, među kojima su i klasici kulinarstva i slastičarstva kao i novi originalni recepti.

Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline" i "Jela s likovnih djela", a ovih dana izlazi i "Kako je dela nono, tako to dela unuk".

Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum