Aromatizirani krekeri sa skutom i majčinom dušicom (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno)
Ovako pripremljene krekere možemo poslužiti uz aperitiv, na raznim vinskim degustacijama, na cocktail partyju, kao hladno predjelo i slično.
Sastojci:
Krema od skute
Priprema:
Sva sastojke osim brašna sjedinimo u jednu smjesu, na kraju dodamo brašno. Mijesimo dok tijesto ne dođe homogeno, ali ne duže.
Tijesto pustimo u hladnjaku da odmori oko 30 minuta. tanko razvaljamo, oblikujemo željene oblike i pečemo na 170°C oko 15- 17 minuta.
Krekere ohladimo i poslužimo s kremom od skute.
Skutu miksamo sa soli, ružmarinom i majčinom dušicom, ako nam je skuta suha dodamo žlicu vrhnja. Dobro obrađenu skutu, štrcamo na krekere i dekoriramo.
Dobar tek!
Recepte su, pod vodstvom svojih stručnih učitelja i mentora Sandre Živolić, Tihomira Horvata, Franje Milotića i Silvie Cah, pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno ove godine je proslavila 70. godišnjicu strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.
Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.
Svake nedjelje ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, mentori i učenici donose razne recepte, među kojima su i klasici kulinarstva i slastičarstva kao i novi originalni recepti.
Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline" i "Jela s likovnih djela", a ovih dana izlazi i "Kako je dela nono, tako to dela unuk".
Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/.