Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Mali trik zbog kojeg je francuska salata bolja nego ikad

| Autor: L.S. / Novi list
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Na blagdanskim stolovima, nezaobilazna je jedna i jedina salata – ona francuska.

Radi se o prilogu kojeg gotovo svi vole, a baza je sitno sjeckano povrće i majoneza, dok mnogi vole dodati i kisele krastavce.

Imamo recept za najukusniju salatu koja će oduševiti nepca svakoga za stolom, a vrlo vjerojatno će vas svi pitati što ste radili drugačije!

Trik je u tome da povrće nasjeckate nakon kuhanja jer će tako upiti manje vode, što će salatu učiniti ukusnijom.

Sastojci

  • 500 g mrkve
  • 500 g graška
  • 500 g krumpira
  • manja staklenka krastavaca
  • 1 – 2 žlice senfa
  • 40 – 50 dkg majoneze
  • žlica kiselog vrhnja po želji

Priprema

Povrće skuhajte u posoljenoj vodi, no nasjeckajte ga na sitne komade tek nakon kuhanja, kada se malo ohladi. Potrudite se da svi komadići budu podjednake veličine.

Majonezu, senf i vrhnje izmiješajte u zasebnoj posudi, a tek onda umiješajte u povrće.

Ohladite i poslužite!

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


desktop8






Trenutno na cestama