Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Idealna juha za jačanje imuniteta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Sezona je viroza, napravite ovu juhu i ojačajte imunitet.

Sastojci za 4 porcije 

  • jedna žlica maslinovog ulja
  • dvije mrkve
  • 200 g butternut tikve
  • dvije stabljike celera
  • jedna glavica luka
  • jedna šaka šampinjona
  • jedna glavica luka
  • jedna žlićica paste od đumbira
  • dva ražnja češnjaka
  • dvije pileće kocke
  • 2,5 l kipuće vode
  • jedna grančica ružmarina
  • 150 grama riže
  • jedan limun (korica i sok)
  • dva jaja
  • 400 g kuhane ili pečene piletine

Priprema

Zagrijte žlicu maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk te mrkvu, butternut tikvu i celer narezane na kockice, s prstohvatom soli.

Pirjajte pet minuta. Potom dodajte gljive i kuhajte dok ne omekšaju.

Umiješajte đumbir, sjeckani češnjak, ružmarin i rižu te kuhajte dvije minute dok ne zamiriše.

Pileću kocku otopite u 2.5 l kipuće vode te dodajte u lonac i pustite da zavrije.

Kuhajte poklopljeno 20 minuta, a zatim umiješajte natrganu piletinu i koricu limuna te pustite da krčka pet minuta ili dok riža ne bude kuhana. Zatim uklonite ružmarin i smanjite vatru na nisku.

U zasebnoj zdjeli umutite jaja sa sokom od limuna. Polako umiješajte kutlaču ili dvije vruće juhe u jaja kako biste ih temperirali i spriječili zgrušavanje.

Postupno umiješajte smjesu s jajima natrag u lonac, neprestano miješajući dok juha ne postane svilenkasta. Ugasite vatru, začinite solju i paprom i poslužite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama