KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pita s maslacem od kikirikija koja se ne peče

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ova jednostavna pita od maslaca od kikirikija ne peče se, gotova je za samo 20 minuta - ne računamo li hlađenje, i silno je ukusna. Kombinacija sladoleda i pite, a k tome s okusom maslaca od kikirikija zvuči kao savršen ljetni desert.

Pita s maslacem od kikirikija koja se ne peče - sastojci

Za koru

  • 200–250 g mljevenih keksa (npr. Petit beurre ili Digestive)
  • 100 g otopljenog maslaca ili margarina
  • 2–3 žlice mlijeka, po potrebi

Za kremu

  • 225 g krem sira
  • 180 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca od kikirikija
  • 240 ml mlijeka
  • 450 g smrznutog šlaga

Za ukras

  • kikiriki, preljev od karamela ili od čokolade, komadići čokolade, po želji

Pita s maslacem od kikirikija koja se ne peče - priprema

U većoj zdjeli pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac. Ako treba, dodajte 2-3 žlice mlijeka da se masa poveže.

Utisnite smjesu u kalup za pitu ili okrugli lim za pečenje.

Ohladite u hladnjaku barem pola sata prije dodavanja nadjeva.

Dok se kora hladi, u velikoj zdjeli pomiješajte krem sir i šećer u prahu. Miksajte električnim mikserom dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

Dodajte maslac od kikirikija i mlijeko pa dalje miksajte dok ne postane glatko.

Umiješajte šlag i miksajte dok se sve ne sjedini.

Žlicom ravnomjerno rasporedite kremu na koru od keksa i maslaca.

Prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na barem 2 sata ili preko noći.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama