Ilustracija (Pexels)
U slučaju kada vam se ne jede tost, sendvič ili pahuljice svakog dana za doručak ili večeru, mnogi posežu za paštetom. One dolaze u raznim "okusima", poput klasične jetrene, pileće, ali i obožavane tune.
Kako bi malo promijenili repertoar, danas vam donosimo recept za izuzetno jednostavnu paštetu od omiljene plave ribe - srdele.
Pržene srdele očistite do središnje kosti, a male kosti mogu i ostati jer će se usitniti kasnije. Nasjeckajte ostale sastojke, a u zdjeli pomiješajte maslac i ribice.
Kada smjesa postane homogena, postepeno dodajte limunov sok, kapare, krastavce, češnjak, luk, senf i krem sir (a može i topljeni). Viljuškom gnječite i miješajte sastojke dok smjesa ne postigne željenu konzistenciju (za ovaj dio možete koristiti i multipraktik ili električnu sjeckalicu, ali vilica vam omogućava da prilagodite sastojke svom ukusu).
Kada pašteta bude odgovarajuće teksture, dodajte sol, papar i peršin. Probajte, a po potrebi dodajte još začina. Dobar tek!