Ilustracija (Pexels)
Danas vam donosimo recept za jelo za cijelu obitelj koji je gotov u samo pola sata.
Jednostavan umak od špinata i rajčice s dodatkom mozzarelle i meda ovom jelu daje fantastičan okus koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.
Za dodatnu aromu možete koristiti rajčicu sa začinskim biljem.
Sastojci za četiri osobe:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu).
Dodajte češnjak i luk, pirjajte ih 5 minuta dok ne omekšaju.
Dodajte rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Po želji možete dodati i svježi bosiljak.
Pirjajte oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
Zatim dodajte mozzarellu narezanu na komadiće.
Pripremljeno jelo stavite u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju.
Dobar tek!
Izvor: gastro.24sata.hr.