Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo recept za jelo za cijelu obitelj koji je gotov u samo pola sata.

Jednostavan umak od špinata i rajčice s dodatkom mozzarelle i meda ovom jelu daje fantastičan okus koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

Za dodatnu aromu možete koristiti rajčicu sa začinskim biljem.

Sastojci za četiri osobe:   

  • 1 žlica maslinovog ulja  
  • 3 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena  
  • 1 veliki luk oguljen i sitno nasjeckan  
  • 700 g pasirane rajčice  
  • 1 žličica meda  
  • 80 g baby špinata  
  • sol i svježe mljeveni crni papar  
  • 800 g svježih njoki  
  • 300 g mozzarelle  
  • 25 g svježeg bosiljka - po želji  
  • svježe naribani parmezan za posluživanje - po želji  

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu).

Dodajte češnjak i luk, pirjajte ih 5 minuta dok ne omekšaju.

Dodajte rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Po želji možete dodati i svježi bosiljak.

Pirjajte oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.

Zatim dodajte mozzarellu narezanu na komadiće.

Pripremljeno jelo stavite u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju. 

Dobar tek!

Izvor: gastro.24sata.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter