Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Krem juha od tikvica

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sa sezonom tikvica, donosimo vam brzu i osvježavajuću krem juhu od tikvica.

Tikvice su jedno od omiljenih sezonskih povrća i mogu poslužiti kao ljetni specijalitet za cijelu obitelj.

Ovaj recept može se koristiti kao predjelo, ručak ili večera, a gotov je za svega 20 minuta.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 1 luk
  • sol i papar
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • parmezan, kiselo vrhnje (po želji)

Priprema:

Operite tikvice i narežite ih na male komadiće.

U veliki lonac dodajte malo maslinovog ulja i pirjajte luk. Kada malo omekša dodajte mu češnjak i narezane tikvice. Polijte sve temeljcem, začinite i kuhajte oko 15-20 minuta, sve dok tikvice ne omekšaju.

Kada su tikvice gotove, uklonite lonac s vatre i izmiksajte sve sa štapnim mikserom (može i u blenderu), dok ne dobijete glatku kremu.

Po želji dodatno začinite sa soli i paprom. Kod posluživanja možete posuti i s nasjeckanim peršinom, parmezanom ili kiselim vrhnjem.

Dobar tek!

Izvor: Putni kofer

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of