KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Fini složenac od patlidžana, paprika, tikvica i rajčica

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ljeti nam svima paše laganija hrana i više povrća, a danas vam donosimo idealan recept za jelo puno vitamina.

Za pripremu će vam trebati sat vremena, a priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g svježe žute paprike
  • 500 g patlidžana
  • 200 g rajčica
  • 300 g tikvica
  • 2 režnja češnjaka
  • 80 g umaka pesto genovese
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 80 g krušnih mrvica
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Povrće operemo i očistimo. Patlidžane i tikvice narežemo na dugačke ploške, paprike na kriške, a rajčice filetiramo i uklonimo srednji mekani dio.

Na vruću tavu ulijemo maslinovo ulje i na njemu popržimo ploške patlidžana. Nakon 3-4 minute kad je patlidžan omekšao izvadimo ga i slažemo na dno vatrostalne posude. Zatim u tavi kratko popržimo tikvice.

Patlidžane u vatrostalnoj posudi popaprimo, posolimo i pokapamo umakom pesto genovese. Omekšale tikvice slažemo preko patlidžana. Češnjak narežemo na listiće i dodamo u vatrostalnu posudu. Preko tikvica složimo filetiranu rajčicu.

Složenac pokapamo preostalim pesto genovesom i slažemo narezane kriške paprike. Potom posipamo s krušnim mrvicama, prelijemo s još malo maslinovog ulja i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta.

Gotovi složenac posipamo svježe sjeckanim peršinom i svježe naribanim sirom parmezanom.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater