KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Lignje s krumpirom iz pećnice

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Svi kojima lignje i krumpir nisu mrski, sigurno će uživati u ovom, ne jelu, već remek djelu, koje na jednostavan i brz način možete i vi pripremiti.

Za pripremu će vam trebati 45 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1,5 kg krumpira kuhanog u ljusci
  • 500 g lignja
  • 1 luk
  • 100 g mrkve
  • 10 otkoštenih zelenih maslina
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica povrtnog dodatka jelima
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, lignje očistimo, operemo i narežemo na veće kolutiće, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na prutiće, a luk na veće komade.

U zdjelu stavimo kocke krumpira, dodamo kolutiće liganja, komade luka, listiće češnjaka, prutiće mrkve, otkoštene masline, sjeckani peršin, prelijemo maslinovim uljem, začinimo povrtnim dodatkom jelima i paprom te dobro izmiješamo sastojke.

Tako pripremljene sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo krakove liganja, prelijemo s još malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter