(Foto: Fini recepti)
Svi kojima lignje i krumpir nisu mrski, sigurno će uživati u ovom, ne jelu, već remek djelu, koje na jednostavan i brz način možete i vi pripremiti.
Za pripremu će vam trebati 45 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, lignje očistimo, operemo i narežemo na veće kolutiće, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na prutiće, a luk na veće komade.
U zdjelu stavimo kocke krumpira, dodamo kolutiće liganja, komade luka, listiće češnjaka, prutiće mrkve, otkoštene masline, sjeckani peršin, prelijemo maslinovim uljem, začinimo povrtnim dodatkom jelima i paprom te dobro izmiješamo sastojke.
Tako pripremljene sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo krakove liganja, prelijemo s još malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti