KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kaneloni s blitvom i svježim kravljim sirom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Za pripremu ovog ukusnog i jednostavnog jela, trebat će vam oko 40 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 250 g tjestenine
  • 1 luk
  • 600 g blitve (ili špinata)
  • 2 režnja češnjaka
  • 375 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • 10 listova kadulje
  • 400 g bešamel umaka
  • 50 g ribanog punomasnog sira
  • talijanska mješavina začina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Blitvu očistimo i uklonimo srednji tvrdi dio. Na zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja i suho bijelo vino, stavimo češnjak na listiće, pripremljenu blitvu, sjeckani luk i sve dobro posolimo.

Nakon 4-5 minuta ugasimo vatru i blitvu preselimo u zdjelu. Na blitvu dodamo svježi kravlji sir, malo promiješamo potom dodamo jaje. Sve začinimo sa svježim paprom i mješavinom talijanskih začina.

Na dno vatrostalne posude stavimo malo bešamel umaka. Na listove svježeg tijesta za lazanje stavimo smjesu za nadjevanje i zarolamo. Zarolane kanelone poslažemo u vatrostalnu posudu. Preko njih stavimo nekoliko listića natrgane kadulje, bešamel umak i posipamo naribanim punomasnim sirom.

Jelo stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta kaneloni su gotovi i možemo ih poslužiti u posudi u kojoj su se pekli.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater