(Foto: Fini recepti)
Za pripremu ovog ukusnog i jednostavnog jela, trebat će vam oko 40 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Blitvu očistimo i uklonimo srednji tvrdi dio. Na zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja i suho bijelo vino, stavimo češnjak na listiće, pripremljenu blitvu, sjeckani luk i sve dobro posolimo.
Nakon 4-5 minuta ugasimo vatru i blitvu preselimo u zdjelu. Na blitvu dodamo svježi kravlji sir, malo promiješamo potom dodamo jaje. Sve začinimo sa svježim paprom i mješavinom talijanskih začina.
Na dno vatrostalne posude stavimo malo bešamel umaka. Na listove svježeg tijesta za lazanje stavimo smjesu za nadjevanje i zarolamo. Zarolane kanelone poslažemo u vatrostalnu posudu. Preko njih stavimo nekoliko listića natrgane kadulje, bešamel umak i posipamo naribanim punomasnim sirom.
Jelo stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta kaneloni su gotovi i možemo ih poslužiti u posudi u kojoj su se pekli.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti