kuhajte s glasom istre

Recept dana: Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Za ovo jelo potrebno je izdvojiti 40 minuta vremena. Dobar tek!

Sastojci:

  • kuhana šunka, 200 g
  • zelene mahune, 200 g
  • jaja, 4 komada tvrdo kuhana
  • maslac, 40 g
  • šećer, 1 žličica
  • senf dijon, 1 žlica
  • peršin, 1 žlica sjeckani
  • matovilac, 100 g
  • rotkvice, 4 crvene
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar svježe mljeveni

Priprema:

Tavu stavimo iznad vatre, a za to vrijeme šunku narežemo na prutiće.

U slanoj vodi skuhajte mahune.

Zatim u tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi te mu dodamo narezanu šunku i pržimo na srednje jakoj vatri.

Oprane rotkvice sada očistimo i narežemo na tanke ploške.

Prije nego šunka počne poprimati boju u tavu dodamo mahune, sastojke izmiješamo i ostavimo da se na laganoj vatri i dalje griju. Za to vrijeme napravit ćemo dressing.

U čistu zdjelu ulijemo malo ulja, iscijedimo sok od pola limuna, dodamo zrnati dijon senf.

Odmah zatim dressing posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, dodamo malo šećera, svježe sjeckani peršin i sve dobro izmiješamo. Salata je spremna za posluživanje i vatru možemo ugasiti.

Na tanjure prvo slažemo matovilac, po njemu rasporedimo rotkvice, pokapamo dressingom i stavimo šunku i mahune.

Za kraj, tvrdo kuhana jaja narežemo na četvrtine i složimo ih preko salate, koju onda pokapamo s još malo dressinga.

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of