kuhajte s glasom istre

Recept dana: Rizi bizi s rajčicom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Riža ne sadrži gluten te je vrlo važna namirnica u prehrani osoba s celijakijom - intolerancijom na gluten, bolest koja je u velikom porastu u zapadnom svijetu.

Sastojci:

  • 300 g parboiled riže
  • 1/2 glavice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 120 ml pasirane rajčice
  • 500 ml povrtne juhe
  • 150 g graška (iz konzerve)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

U zagrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok ne omekša.

U tavu dodamo rižu i pržimo je s ostalim sastojcima dok ne upije masnoću. Potom dodamo protisnuti češnjak, ulijemo pasiranu rajčicu i povrtnu juhu.

Tavu poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta. Kad je isparila sva tekućina ugasimo vatru, dodamo grašak iz konzerve, umiješamo ga u rižu i možemo je poslužiti.

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of