(Foto: Fini recepti)
Samo 100 g svježih mahuna sadrži čak 90 g vode, a ostatak su bjelančevine, ugljikohidrati i vlakna, stoga se mahune smatraju izuzetno zdravom namirnicom, koja se može pripremati na razne načine, a i sljubiti s raznim drugim sastojcima poput, u ovom slučaju, kozica. U slast!
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Mahune i tikvice očistimo i narežemo ih na prutiće, luk nasjeckamo, a sok od limuna ocijedimo.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 10-12 minuta.
Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute.
U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
Zatim na prženi luk dodamo ocijeđene repove kozica, narezane tikvice, začinimo mljevenom čili papričicom, origanom i solju, prelijemo limunovim sokom, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 6-7 minuta.
Za to vrijeme kuhane mahune stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo.
Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s tikvicama, dodamo mahune, začinimo sjeckanim peršinom, solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti