KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Savijača sa svježim kupusom i kajmakom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Kajmak se dobiva fermentacijom mliječne masti izdvojene tijekom kuhanja sirovog kravljeg mlijeka. Neizostavan je dodatak uz ćevape, a danas vam donosimo vrlo ukusan recept s kajmakom - i izuzetno zdravim kupusom. Ovo jelo je vrlo kalorično, a za pripremu će vam trebati 65 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 glavica kupusa
  • 1 luk
  • 200 g kajmaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 8 kora za savijače
  • ulje
  • sol

Priprema:

Kupus narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.

Na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri.

Nakon 2-3 minute dodamo trakice kupusa, začinimo ih solju i paprom te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 12-13 minuta, povremeno miješajući.

Zatim tavu maknemo s vatre i pričekamo da se kupus malo ohladi.

Za to vrijeme kore složimo jednu preko druge, svaku premazujući uljem.

Potom ¼ kupusa rasporedimo na jednu stranu kora, nadjenemo ga s ¼ kajmaka i od po dvije nauljene kore savijamo savijače.

Tako pripremljene savijače premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta.

Gotove savijače narežemo, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini