KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pašta fažol

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ovo jednostavno jelo vrlo je ukusno i dan nakon kuhanja. Za pripremu će vam trebati oko sat vremena.

Sastojci za 4 osobe:

  • 460 g graha iz konzerve
  • 150 g tjestenine
  • 100 g pancete
  • 2 češnja češnjaka
  • pola vezice peršina
  • 1 luk
  • 400 g suhog mesa (ili kost pršuta)
  • 200 g krumpira
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Prije svega napravimo "pešt" tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list i sve zajedno dobro usitnimo.

U lonac, na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.

Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada zavrije kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri.

Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni "pešt" i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta.

Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuhamo je "al dente", ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom.

Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini