(Foto: Fini recepti)
Ovo jednostavno jelo vrlo je ukusno i dan nakon kuhanja. Za pripremu će vam trebati oko sat vremena.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Prije svega napravimo "pešt" tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list i sve zajedno dobro usitnimo.
U lonac, na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada zavrije kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri.
Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni "pešt" i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta.
Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuhamo je "al dente", ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom.
Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.
Dobar tek!
Izvor: Fini recepti