Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Špinat na mlijeku

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Možemo reći da se ljudi mogu podijeliti na one koji vole špinat i one koji ga ne vole. Ako pripadate skupini ljudi koji ga ne vole, dajte ovom receptu šansu i promijenit ćete mišljenje - postat ćete pravi ljubitelji špinata. Priprema ovog kremastog špinata je jednostavna i brza, a unatoč tome, dobit ćete zasitno i ukusno jelo. Naš prijedlog je da ga poslužite uz jaje na oko, pire krumpir i meso po izboru.

Sastojci:

500 g svježeg špinata

40 g maslaca

1 žlica glatkog brašna

250 ml mlijeka

1 češanj češnjaka, protisnut ili sitno nasjeckan

¼ žličice muškatnog oraščića

50 ml slatkog vrhnja, po želji

sol po ukusu

bijeli papar po ukusu

Priprema:

Špinat operite i očistite tako da mu uklonite peteljke, prokuhajte ga nekoliko minuta u kipućoj vodi, zatim ga ocijedite i zalijte hladnom vodom.

U blenderu (ili nožem) usitnite špinat. Zagrijte tavu i maslac, dodajte brašno i kratko ga popržite, ali pazite da ne posmeđi. Dodajte hladno mlijeko, izmiješajte i ubacite češnjak. Ostavite da zakuha.

Nakon što je zakuhalo, dodajte i špinat. Posolite i popaprite, dodajte i muškatni oraščić. Ako želite, možete dodati i malo slatkog vrhnja ili još malo mlijeka kako bi vam umak bio kremastiji.

(Izvor: Index Recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter