kuhajte s glasom istre

Recept dana: Najbolji kroketi od krumpira koje ste ikad probali

Ilustracija (Foto Pixabay)

Ilustracija (Foto Pixabay)


Sastojci:

750 g brašnastog krumpira

125 g zrelog chedara

malo začina po izboru

1 jaje + 1 žumanjak

70 g krušnih mrvica

750 ml ulja za prženje

sol 

Priprema:

Ogulite krumpir i narežite ga na kockice, pa ga skuhajte i ocijedite. Kad se malo ohladi, dodajte mu sir, sol, malo začina i žumanjak. Dobro zgnječite gnječilicom za krumpir ili vilicom dok ne postane glatko. Probajte je li dovoljno začinjeno pa prilagodite okus po potrebi.

Kad se smjesa dovoljno ohladi da se njome može rukovati, mokrim rukama oblikujte 16 kroketa pa ih umočite u razmućeno jaje, ubacite u mrvice i zatim ih pospremite u hladnjak na jedan sat da se stisnu. Nakon toga ih pržite u vrelom ulju, u nekoliko serija po oko tri minute, a možete ih i ispeći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzija 20-25 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter