kuhajte s glasom istre

Recept dana: Sirni namaz s mladim lukom i začinima

| Autor: Glas Istre
Foto: Fini recepti

Foto: Fini recepti


Jelo koje je gotovo za 15 minuta. Idealno za nenadani dolazak prijatelja

Sastojci:

  • svježi kravlji sir, 250 g
  • kiselo vrhnje, 3-4 žlica
  • mladi luk, 3
  • maslac, 1 kockica
  • mljevena crvena paprika, 1 1/2 žličica
  • senf, 1 žličica
  • kim, 1 žličica
  • raženi kruh, 8 kriški
  • sol

Kim u zrnu stavimo u mužar i dobro ga izmrvimo.

U zdjelicu sjekača stavimo vrhnje, dodamo izmrvljeni kim, mljevenu crvenu papriku, senf, kockice maslaca, bijeli dio opranog i očišćenog mladog luka.

U pripremljenu smjesu dodamo svježi kravlji sir i jednostavno ga nježno umiješamo.

Raženi kruh narežemo na tanke ploške, rasporedimo ga na tanjure i preko kruha stavimo sirni namaz. Zeleni dio mladog luka nasjeckamo i stavimo preko sira i po želji sve zajedno malo začinimo s chilijem s morskom soli.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter