kuhajte s glasom istre

Recept dana: Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Ukusna i kremasta tjestenina jednostavno se priprema. Količina je za 6 osoba.

Sastojci:

  • tjestenina, 300 g
  • maslac, 110 g
  • glatko brašno, 70 g
  • niskomasno mlijeko, 500 ml
  • kiselo vrhnje, 240 ml
  • sir raclette, 225 g
  • ribani parmezan, 25 g
  • sol, 1/2 žličice
  • gorušica, 1/2 žličice (mljevena)
  • papar, 1/2 žličice
  • sir cheddar, 165 g

Priprema:

Skuhajte tjesteninu i u međuvremenu zagrijte pećnicu na 175°C.

Otopite maslac u velikoj tavi te zatim umiješajte brašno dok smjesa ne postane glatka.

Postupno dodavajte mlijeko. Pustite da zavrije, tada kuhajte i miješajte 2 minute ili dok se ne zgusne.

Smanjite toplinu te umiješajte kiselo vrhnje, sir raclette, parmezan, sol, senf i papar dok se smjesa ne ujednači, a sir ne otopi. Dodavajte mlijeko dok ne dobijete gustoću koju želite.

Ocijedite tjesteninu, prelijte ju cheddarom i presipajte u tepsiju. Pomiješajte ju s umakom od sira.

Nemojte pokrivati tepsiju i pecite tjesteninu 35 - 40 minuta dok ne pozlati i ne počnu se stvarati mjehurići.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter