(Foto: Fini recepti)
Ukusna i kremasta tjestenina jednostavno se priprema. Količina je za 6 osoba.
Sastojci:
Priprema:
Skuhajte tjesteninu i u međuvremenu zagrijte pećnicu na 175°C.
Otopite maslac u velikoj tavi te zatim umiješajte brašno dok smjesa ne postane glatka.
Postupno dodavajte mlijeko. Pustite da zavrije, tada kuhajte i miješajte 2 minute ili dok se ne zgusne.
Smanjite toplinu te umiješajte kiselo vrhnje, sir raclette, parmezan, sol, senf i papar dok se smjesa ne ujednači, a sir ne otopi. Dodavajte mlijeko dok ne dobijete gustoću koju želite.
Ocijedite tjesteninu, prelijte ju cheddarom i presipajte u tepsiju. Pomiješajte ju s umakom od sira.
Nemojte pokrivati tepsiju i pecite tjesteninu 35 - 40 minuta dok ne pozlati i ne počnu se stvarati mjehurići.
(Izvor: Fini recepti)