Kuhajte s Glasom istre

Recept dana: Kremasta juha od karfiola

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Sastojci:

  • glavica cvjetače
  • glavica luka
  • manja mrkva
  • manji krumpir
  • 2-3 cm korijena celera
  • peršinov list
  • 1 l povrtnog temeljca
  • sol, papar, češnjak u prahu, prstohvat kopra
  • dvije jušne žlice maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Karfiol razdvojite na cvjetiće, a mrkvu, luk, krumpir i celer narežite na kockice. U kipuću vodu stavite jednu povrtnu kocku ili mješavinu začina. Na jednu žlicu zagrijanog maslaca stavite pržiti povrće, osim karfiola. Pržite pet minuta uz miješanje pa dodajte i karfiol. Podlijte pripremljenim temeljcem i kuhajte 20 minuta. Nakon što je povrće kuhano, štapnim mikserom juhicu pretvorite u kremastu homogenu smjesu. Začinite po želji. Dodajte žlicu maslaca i vrhnje za kuhanje. Poslužite uz prepečene kockice kruha

Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter