Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Hrskavi i sočni pečeni krumpiri

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ovo je recept za savršene, zlatne pečene krumpire, nevjerojatno hrskave izvana i raskošno sočne iznutra. Tajna je u nekoliko jednostavnih koraka koje vrijedi slijediti i svinjskoj masti koja krumpirima daje izrazito bogat okus.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 100 g svinjske masti
  • 2 čajne žličice brašna
  • 1 čajna žličica soli
  • krupna morska sol, za posluživanje

Priprema:

Stavite lim za pečenje (dovoljno velik da u njega sav krumpir stane u jednom sloju) u pećnicu i zagrijte je na 200 stupnjeva.

Ogulite krumpir i narežite svaki na 4 jednaka komada ako su srednje veličine, ili na 2 do 3 komada ako su manji.

Stavite krumpir u veliki lonac i ulijte vode toliko da ih jedva prekrije.

Dodajte sol i stavite kuhati. Čim voda zavrije, smanjite vatru, kuhajte još točno 2 minute.
U međuvremenu stavite svinjsku mast u lim i zagrijte je u pećnici da postane jako vruća.
Ocijedite krumpir u cjedilu, piše Punkfuer.

Pospite krumpir s 2 čajne žličice brašna i dobro protresite da se ravnomjerno obloži.
Pažljivo stavite krumpir u vruću mast. Pažljivo za okrećite da se obloži sa svih strana.
Rasporedite krumpir da bude u jednom sloju.

Pecite 15 minuta pa ga okrenite.

Pecite još 15 minuta i ponovno ga okrenite.

Vratite u pećnicu na još 10-20 minuta ili koliko je potrebno da krumpir postane hrskav.

Pospite krupnom morskom soli i odmah poslužite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


desktop8






Trenutno na cestama