Ilustracija (Pexels)
Ovo je recept za savršene, zlatne pečene krumpire, nevjerojatno hrskave izvana i raskošno sočne iznutra. Tajna je u nekoliko jednostavnih koraka koje vrijedi slijediti i svinjskoj masti koja krumpirima daje izrazito bogat okus.
Stavite lim za pečenje (dovoljno velik da u njega sav krumpir stane u jednom sloju) u pećnicu i zagrijte je na 200 stupnjeva.
Ogulite krumpir i narežite svaki na 4 jednaka komada ako su srednje veličine, ili na 2 do 3 komada ako su manji.
Stavite krumpir u veliki lonac i ulijte vode toliko da ih jedva prekrije.
Dodajte sol i stavite kuhati. Čim voda zavrije, smanjite vatru, kuhajte još točno 2 minute.
U međuvremenu stavite svinjsku mast u lim i zagrijte je u pećnici da postane jako vruća.
Ocijedite krumpir u cjedilu, piše Punkfuer.
Pospite krumpir s 2 čajne žličice brašna i dobro protresite da se ravnomjerno obloži.
Pažljivo stavite krumpir u vruću mast. Pažljivo za okrećite da se obloži sa svih strana.
Rasporedite krumpir da bude u jednom sloju.
Pecite 15 minuta pa ga okrenite.
Pecite još 15 minuta i ponovno ga okrenite.
Vratite u pećnicu na još 10-20 minuta ili koliko je potrebno da krumpir postane hrskav.
Pospite krupnom morskom soli i odmah poslužite.