Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Blagdansko pečenje s ružmarinom i češnjakom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako niste od onih koji se ali baš uvijek drže jednog recepta i volite isprobavati nove okuse i kombinacije, dajte šansu ovom ukusnom pečenju. Pojačano aromama ružmarina i češnjaka, ono će se divno sljubiti s umakom od hrena i vjerojatno ćete se pitati zašto hren jedete isključivo s mesom iz juhe… a tako je dobar. U ovom umaku s češnjakom, jogurtom, senfom i limunovim sokom još će više zablistati.

Ruža je mekani i krti dio junećeg buta koji će se lijepo peći u pećnici. Junetina pečena na ovaj način - da se prvo zatvori na tavi, a onda dopeče u pećnici, naziva se i rostbif, a idealno je da je pripremite medium rare. Ako nemate gusanu ili drugu tavu koja može u pećnicu, nakon što zapečete meso u tavi, prebacite ga i lim za pečenje zajedno s uljem i sokovima koje je pustilo.

Za ovo pravo blagdansko pečenje trebat će vam sat vremena, a količina sastojaka iz recepta bit će dovoljna za osam porcija. Naravno, veličina rozbifa ili ruže će varirati, pa unaprijed izračunajte koliko vam najmanje mesa treba da vam gosti ne ostanu gladni, preporučuje Punkufer.

Sastojci:

  • 1,5 - 2 kg juneće ruže (1 komad) bez kosti
  • 1 čajna žličica soli
  • ¾ čajne žličice mljevene paprike
  • 1 žlica ulja
  • 3 žlice maslaca, omekšalog
  • 1 ljutika, nasjeckana na sitno
  • 2 žlice svježeg ružmarina, na sitno
  • 4 češnja češnjaka, 3 nasjeckana i 1 protisnuti
  • 240 ml grčkog jogurta
  • 1 velika žlica gotovog umaka od hrena
  • 1 čajna žličica Dijon senfa
  • 1 čajna žličica soka od limuna

Priprema:

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


desktop8






Trenutno na cestama