trenutak poniznosti

POGLEDAJTE! Ova žena je dobila prve tenisice u životu - njeno veselje se ne da prepričati

| Autor: Bojana Guberac
Foto: Screenshot

Foto: Screenshot


"Ovaj trenutak će ostati sa mnom zauvijek i jedan je od mnogih poniznih trenutaka u mom životu koje stvara putovanje. Ponijela sam sa sobom neke stare tenisice u Afriku kako bih ih poklonila i pronašli smo ovu neodoljivu Pigmejku koja nikad nije posjedovala par cipela i darovala sam joj moje tenisice. Naš vozač David je izašao i pomogao joj da ih veže i obuje, a njezina reakcija na nošenje tenisica bila je neprocjenjiva i dovela mi suze na oči"

Znamo da je u Hrvatskoj sve teže živjeti. Vidimo to svakodnevno, ne mora se o tome niti govoriti – savršeno to ilustriraju ljudi koji su prisiljeni kopati po smeću. Znamo i da nije utjeha kazati kako uvijek može gore, ali postoje trenutci koji izmame suze pomiješane s neizmjernom radošću življenja.

 

 

Takve trenutke gotovo uvijek daruju nam oni kojima je gore od nas. Priča koja slijedi upravo je jedan takav trenutak.

Laura Grier avanturistkinja je i fotografkinja koja često putuje, a svoje čarobne trenutke s putovanja dijeli na Facebook stranici Laura Grier Travel. Put ju je nedavno odveo u Afriku, točnije Ugandu, gdje je opazila bosonogu ženu kako hoda cestom.

Odmah je zamolila je svog vozača da zaustavi auto. Naime, Laura je ponijela na putovanje stare tenisice u nakani da ih nekome u Africi pokloni. Njezin vozač je izašao iz automobila i pomogao ˝neodoljivoj Pigmejki" – kako ju je Laura nazvala – obuti tenisice.

"Ovaj trenutak će ostati sa mnom zauvijek i jedan je od mnogih poniznih trenutaka u mom životu koje stvara putovanje. Ponijela sam sa sobom neke stare tenisice u Afriku kako bih ih poklonila i pronašli smo ovu neodoljivu Pigmejku koja nikad nije posjedovala par cipela i darovala sam joj moje tenisice. Naš vozač David je izašao i pomogao joj da ih veže i obuje, a njezina reakcija na nošenje tenisica bila je neprocjenjiva i dovela mi suze na oči", napisala je Laura u objavi na Facebooku.

Veselje i sreću žene koja prvi put u životu osjeća kako je to nositi obuću, teško je prepričati, pa je najbolje da pogledate video.

 

 

Demografska i zdravstvena anketa iz 2016. pokazala je da je do 22 posto žena u Ugandi u dobi od 15 do 49 godina doživjelo neki oblik seksualnog nasilja. Izvješće je također pokazalo da godišnje 13 posto žena u dobi od 15 do 49 godina nailazi na seksualno nasilje. To znači da je svake godine više od milijun žena izloženih seksualnom nasilju.

Nasilje nad ženama nedavno je dobilo nove, "sofisticiranije" oblike.  Sve veći broj žena, primjerice, prijavljuje zlostavljanje putem društvenih medija i aplikacija za komunikaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater