NEW YORK

Tenisice Air Jordan mogle bi postići novi rekord na dražbi obuće

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Jedanaest pari Nikeovih tenisica koje je nosila legenda NBA-a Michael Jordan od četvrtka su na dražbi, a među njima je par koji bi mogao postaviti nove aukcijske rekorde te tenisice s utakmice protiv Hrvatske.

Zvijezda dražbe je par Air Jordan 1 High koji je sportska megazvijezda nosila tijekom egzibicijske utakmice 1985. u Italiji kad je zakucao loptu tako snažno da se razbila staklena tabla koša u tisuću komadića.

Komadić stakla još je u potplati lijeve tenisice.

"To je bio trenutak za pamćenje u povijesti sporta", kazala je Caitlin Donovan iz dražbovne kuće Christie's koja organizira prodaju.

Crveno, bijelo-crne tenisice koje imaju i Jordanov potpis prema procjenama mogle bi se prodati za 650.000 do 850.000 dolara.

Dosadašnji rekord za sportsku obuću drži par tenisica Air Jordan koje su u Sotheby'su u svibnju prodane za  560.000 dolara.

Par  Air Jordan 7 Olympic u kojima je Jordan došao do zlata na finalnoj utakmici protiv Hrvatske na igrama u Barceloni 1992., prema očekivanjima dražbovne kuće, trebao bi postići cijenu od 50.000 do 70.000 dolara.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater