ČAROBNI ADVENT UZ MORE

Opatijski bajkoviti parkovi s Orašarima na straži

Svakog petka, subote i nedjelje kod Ville Angioline održava se glazbeno-svjetlosna čarolija posvećena Orašarima i drugim bajkama, a ti lijepo oslikani vojnici koji su postali simbolom najljepšeg Adventa uz more dobili su i vlastitu izložbu u parku

| Autor: Glas Istre


Možda i više nego ranije upravo u ovoj nesretnoj godini potreban nam je blagdanski ugođaj i adventska svjetla, lampice, dekoracije. Duh blagdana koji će nam ispuniti dušu. Možda najljepši djelić toga ugođaja možemo osjetiti u nedalekoj Opatiji koja ostaje vjerna svojoj tradiciji unatoč zatvorenim kafićima i restoranima, izostanku koncerata, predstava, sajma, adventskih kućica.

Ovogodišnji Advent u staroj dami zamišljen je kao romantična šetnja kroz 19 prekrasno okićenih lokacija. Postavljeno je 20 kilometara lampica, nekoliko svjetlosnih instalacija, preko 10 tisuća dekorativnih elemenata.

Šetnja uz more

Iako smo ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer navikli na odličnu zabavu uz bogatu ponudu adventskih kućica, lokacija Čaroban Šporer nudi prekrasnu svjetlosnu fontanu visoku četiri metra. Svakog petka, subote i nedjelje kod Ville Angioline održava se glazbeno-svjetlosna čarolija posvećena Orašarima i drugim bajkama, a ti lijepo oslikani vojnici koji su postali simbolom najljepšeg Adventa uz more dobili su i vlastitu izložbu u parku.

Jedinstveni hommage opatijskim parkovima daje izložba haljina izrađenih od prirodnih materijala. Tako se kraj Ville Angioline može razgledati "Božićna šetnja opatijskih dama", u haljinama u koje su upleteni listovi palmi, grančice magnolije te razni drugi prirodni ukrasi. Svakog vikenda i blagdana sve do 28. veljače. Javni parking u 0. i 1. zoni besplatan je za posjetitelje.

Bajkoviti parkovi s Orašarima na straži (Snimio Srđan Vrančić/Cropix)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini